Sæson for væggelus

Væggelusen er særdeles god til at overleve alle mulige og umulige forhold, men alligevel er der stor forskel på hvornår på året vi plages mest af dem her Danmark. Se f.eks. besøgsgrafen for denne side på billedet herunder:

Væggelus besøgende

Grafen viser hvor mange besøgende denne side har haft i 2013 indtil videre – og det er særdeles nemt at se at der er mange besøgende om sommeren og at besøgstallet daler støt og roligt så snart sommeren begynder at slutte.

Den største grund til dette er at infektioner med væggelus meget ofte sker ved at de små bæster sniger sig med hjem i baggagen efter en ferie i udlandet. Efter finanskrisens begyndelse er danskere meget opmærksomme på prisen af de hoteller og feriesteder de bestiller, simpelthen for at spare penge. Selvom det ikke altid er tilfældet er der generelt større sandsynlighed for at rende ind i væggelus jo billigere et hotel eller feriested er. Det er derfor vigtigt at du checker stedet godt efter, inden du pakker kufferten ud og smider dig på sengen til en velfortjent lur.

Selvfølgelig er der også mange danskere der tager ud og rejser på ferie udenfor sommerferie-perioden, for eksempel på skiferie, men det er ikke så stort et antal som i sommerferie-periode, dertil kan man også have en teori om at væggelus ikke er så udbredte på ski-sports-steder som på sommerferie steder.

Hvis du gerne vil undgå væggelus på dine rejser, så sørg for at læse om det pågældende hotel, feriested eller lignende inden du ankommer. Find anmeldelser om stederne på nettet og spørg venner og bekendte der har rejst i området om de kan anbefale et godt sted at bo. Er du den mere eventyrlige type kan du selvfølgelig prøve at finde overnatningsmulighed hos venners, venners, venner osv. via Facebook. Det er også en god mulighed for at lære lokalbefolkningen lidt at kende udover hotelpersonalet, hvis man bor hos nogle lokale. Et andet alternativ er Airbnb, vær dog opmærksom på at der via. denne side godt kan forefindes en hel del skumle steder uden alt for god renlighed.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)

Skal du på ferie i USA? Vær opmærksom på væggelus!

Skal du på ferie i USA er det vigtigt at holde øjnene åbne når man ankommer til det eller de steder man skal overnatte. Det amerikanske firma Terminix, har udgivet en rapport med en liste over de 15 byer i USA, med den højeste vækst indenfor antallet af infektioner med væggelus. Så skal du på ferie i en af disse byer, er det vigtigt at holde øje med symptomerne inden du ligger dig til rette i hotelværelset. Listen indeholder populære rejsemål som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Se selv efter om dit rejsemål er på listen herunder, procent værdien angiver stigningen i tilfælde af væggelus:

 1. Sacramento i Californien – 54%
 2. Milwaukee i Wisconsin – 53%
 3. Las Vegas Nevada – 50%
 4. Columbus i Ohio – 47%
 5. Baltimore i Maryland – 46%
 6. Riverside i San Bernardino i Californien – 41% 
 7. St. Louis i Missouri – 40%
 8. Cleveland i Ohio – 36%
 9. Louisville i Kentucky – 31%
 10. Denver i Colorado – 28%
 11. Los Angeles i Californien. 27%
 12. San Francisco i Californien – 26%
 13. Dallas/Fort Worth i Texas – 25%
 14. Nashville i Tennessee – 17%
 15. Houston i Texas – 15%

USA væggelus

Opdager du først væggelus på værelset, så gør ejerne opmærksom på det med det samme, desinficer dit baggage, forlang dine penge tilbage og vær sikker på at de små skadedyr ikke har taget ophold i dit tøj eller baggage. Kommer de med videre kan de lynhurtigt formere sig.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (13 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 12 votes)

Ferien er lige om hjørnet – det er væggelusene også!

Det er ved at være tid til at tænke på ferien, skoleferien er lige om hjørnet og højsæsonen for ferie til mange spændende destinationer er ikke langt væk. Huskesedlen til rejsen er måske allerede ved at tage form.

vaeggelus_huskeseddel

Hvis det er tilfældet, så husk at skrive på listen at der skal kigges efter væggelus på hotellet, i feriehytten, osv. Væggelus forekommer ofte på feriesteder, pga. de mange besøgende fra store dele af verden. De små skadedyr kan nemt gemme sig i kufferter, soveposer, m.m. og kan overleve længe uden at spise.

Når du ankommer til feriestedet, så efterlad kufferterne udenfor i stedet for at smide dem på sengen med det samme. Væggelus gemmer sig oftest i og omkring de steder hvor mennesker sover (så har de ikke langt til føden, se evt. andre gemmesteder). Husk også at:

 • Kigge efter alle steder hvor skadedyrene kunne tænkes at gemme sig
 • Søg efter anmeldelser af hotellet på nettet og se om andre har haft problemer med væggelus
 • Lade være med at ligge kufferter åbne på gulvet, så er de nemme at gemme sig i for væggelus
 • Gør personalet opmærksom på problemet hvis du finder væggelus
 • Hvis først de små bæster kommer ned i kufferterne og med hjem, kan det være meget besværligt at komme af med dem igen, se evt. siden om bekæmpelse.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (15 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 12 votes)

Sengelus

Sengelus bruges ofte også til at beskrive det som man på engelsk kalder “bed bugs” eller på dansk “væggelus”. Navnet sengelus er højst sandsynligt opstået som en direkte oversættelse af det engelske udtryk eller som et resultat af at de små skadedyr oftest gemmer sig i og omkring senge og andre steder hvor mennesker og dyr sover. De spiser (suger) blod fra sovende mennesker og dyr og holder sig skjult imellem måltider.
Sengelus

Hvis du har mistanke om sengelus i dit hjem, så er det vigtigt du reagerer hurtigt, da det er nemmere at bekæmpe infektionen jo tidligere det bliver gjort! Tag et kig på siden omkring hvilke symptomer du skal være opmærksom på og hvordan du kommer af med sengelus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (24 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 14 votes)